Overslaan naar hoofdinhoud Ga naar de voettekst

Duik in de Geschiedenis van Appingedam op de Coopluydenmarkt!

Op 2 augustus 2024 wordt het historische centrum van Appingedam omgetoverd tot een levendig decor uit de middeleeuwen. Tijdens de Coopluydenmarkt nodigen deelnemers, ondernemers en inwoners je uit om een reis door de tijd te maken en het dagelijkse leven in het oude Appingedam te ervaren.

Vanaf 11:00 uur kun je dwalen door de smalle straatjes en langs de vele oude panden die deze stad rijk is. De geur van versgebakken brood en op hout gestookte vuurtjes vult de lucht, terwijl de smid ijzeren gereedschappen smeedt en de schaapsherder zijn schapen scheert. Een rondvaartboot vertrekt richting de beroemde hangende keukens, en op het plein bij de kerk tonen ridders hun vechtkunsten. Minstrelen spelen vrolijke muziek bij de terrassen en de hofnar zorgt voor lachende gezichten onder de kinderen.

De Coopluydenmarkt biedt naast een warenmarkt ook een uitgebreid programma met muziek, dans en straattheater. Dit evenement is een feest voor jong en oud. Bezoek de vele gezellige winkels en musea, en geniet van de sfeervolle horecazaken en terrassen die tot de late uurtjes open zijn.

"Maak een reis door de tijd en beleef de rijke historie van de middeleeuwse stad Appingedam!"

Mis deze unieke kans niet om de geschiedenis tot leven te zien komen en jezelf onder te dompelen in de middeleeuwse sfeer van Appingedam. Zorg dat je erbij bent op 2 augustus 2024!

Over de auteur

SASA Appingedam